loader image
best western logo

Aktiviteter i Kiruna & Blogg

Aktiviteter i Kiruna & Blogg

Kiruna, som ligger i hjärtat av svenska Lappland, är känt inte bara för sina magnifika norrsken och fjällandskap, utan också för sitt överflöd av spännande naturbaserade aktiviteter som lockar besökare från hela världen. Om du söker efter spännande och minnesvärda upplevelser i Kiruna har du kommit till rätt destination. Utforska det arktiska paradiset genom vårt unika utbud, från förtrollande norrskensturer till äventyrliga hundspann och fridfullt isfiske i pittoreska miljöer. Oavsett om du är en naturälskare, äventyrsentusiast eller någon som fascineras av kultur har Kiruna något speciellt för varje besökare. Låt oss vara din guide till oförglömliga stunder i denna extraordinära del av världen. Upptäck vårt mångsidiga utbud av aktiviteter i Kiruna och skapa ditt eget förtrollande äventyr.

Nedan listar vi några av våra bästa tips på aktiviteter i Kiruna:
dog sledding 1

Hundspannsturer

Ge dig ut på en oförglömlig resa genom den snöiga terrängen på en hundspannstur. Styr ditt eget hundspann eller slappna av och njut av den hisnande utsikten medan de välvda tassarna glider över den gnistrande snön. Det är en perfekt möjlighet att få en djupare kontakt med naturen samtidigt som du upplever spänningen med att köra ditt eget hundspann. Tillsammans med vår samarbetspartner, Máttaráhkká Northern Light Lodge, erbjuder vi hundspannsturer i Kiruna. Hundguiderna använder sig av meditation med hundarna innan dem åker iväg och efter att dem vart tysta då belönas dem och får dra.

man står under ett norrsken i kiruna

Norrskensäventyr

Norrskenet, även känt som Aurora Borealis, är en av naturens mest förtrollande och spektakulära föreställningar. I Kiruna har du möjlighet att bevittna denna fantastiska naturföreteelse på nära håll. Norrskensturer i Kiruna ger dig chansen att uppleva detta naturliga ljusspel på ett förtrollande sätt. Under en norrskenstur får du möjlighet att resa bort från stadens ljus till avlägsna platser där ljusföroreningarna är minimala, vilket ger bästa möjliga förutsättningar för att uppleva norrskenet i sin fulla prakt. Kunniga guider kommer att dela med sig av sin kunskap om norrskenets natur, förklara dess vetenskapliga bakgrund och berätta om de fascinerande myter och legender som omger detta fenomen. Att bevittna norrskenet är som att vara en del av naturens eget konstverk och kommer definitivt att skapa minnen för livet. Vi erbjuder i oförglömliga norrskenstur i Kiruna tillsammans med vår samarbetspartner, Máttaráhkká Northern Light Lodge.

TAndersson 2014 03 10 09009

Snöskovandring

Ta på dig snöskorna och ge dig ut på en guidad vandring genom de orörda snödragen. Utforska det vinterlandskapet, lyssna till den knarrande snön under dina fötter och andas in den friska luften. En snöskovandring ger dig en unik möjlighet att komma nära naturen och uppskatta dess tystnad och skönhet.

Ice fishing, isfiske I Kiruna

Isfiske

Upplev spänningen när du borrar hål i den tjocka isen och kastar ut din fiskelina, redo att fånga dagens byte. Kiruna är känt för sina rika fiskeresurser och lockar entusiaster från när och fjärran. Oavsett om du är en erfaren fiskare eller nybörjare, finns det något speciellt med att spendera timmar på en frusen sjö, omgiven av tystnad och den friska, klara luften. Under denna unika aktivitet som vi erbjuder tillsammans med Máttaráhkká Northern Light Lodge, har du möjlighet att prova på traditionellt isfiske eller moderna metoder, beroende på dina preferenser. Luta dig tillbaka och njut av lugnet medan du väntar på att fisken ska nappa. Kanske fångar du en gädda eller en öring, eller kanske till och med en värdefull röding. Oavsett resultatet är själva upplevelsen av isfiske i Kiruna något att minnas för livet.

Christmas Package Snow

Skotersafari

Ge dig ut på en skotersafari och utforska vidsträckta snötäckta slätter och djupa skogar. Med en skoter som färdmedel kan du nå platser som annars skulle vara svårtillgängliga och uppleva Kirunas naturliga skönhet på ett spännande sätt. Nyfiken? Vi erbjuder skotersafari tillsammans med vår samarbetspartner, Máttaráhkká Northern Light Lodge. Njut av den kraftfulla skoterns färd genom det vinterlandskapet och få en äkta känsla av frihet.

mountain hiking in kiruna lapland

Fjällvandring

Ta på dig vandringskängorna och ge dig ut på en fjällvandring i Kirunas omgivningar. Utforska de majestätiska fjällen och vackra nationalparkerna som omger staden. Upplev den storslagna naturen, vilda djurlivet och de pittoreska vandringslederna som tar dig till spektakulära utsiktspunkter. En fjällvandring i Kiruna kommer att ge dig minnen för livet.

Våra Bästa Tips för Fjällvandring i Kiruna:

  • Trollsjön: Upptäck skönheten kring Trollsjön med en förtrollande vandring.
  • Láddjujávri: Utforska den pittoreska vandringsleden vid Láddjujávri för en oförglömlig naturupplevelse.
  • Nikkaloukta: Ge dig ut på stigar nära Nikkaloukta och upplev fjällvärldens magi.
  • Björkliden: Utforska Björklidens vandringsleder och njut av spektakulära utsikter över det omgivande landskapet.

Ta på dig vandringskängorna och låt dessa tips guida dig till minnesvärda äventyr i Kirunas fjällvärld.

Oavsett vilka aktiviteter du väljer att utforska, kan du vara säker på att uppleva enastående äventyr och oförglömliga ögonblick i denna magiska del av världen. Från norrskensturer till isfiske och vandring i vildmarken, Kiruna bjuder på en rikedom av naturliga skatter och upplevelser som kommer att berika din resa och skapa minnen för livet.

Vi erbjuder ett brett utbud av spännande aktiviteter som låter dig utforska Kirunas unika natur och kultur. Tveka inte att kontakta oss på reservation@hotelarcticeden.se så hjälper vi dig att navigera genom alla möjligheter och skapa en skräddarsydd upplevelse som passar just dig. Vi ser fram emot att vara din guide till en oförglömlig tid i Kiruna.

Blogg

Sök
Sök