loader image
best western logo

Om oss

Välkommen till Arctic Eden Hotel i Kiruna

VI ÄR ETT SÁMIINSPIRERAT HOTELL MED
ETT STORT HJÄRTA!

Hos oss kan du njuta av det bästa av både stadsliv och natur i harmoni. Vi är belägna i Gamla stan i Kiruna, nära skidspår och backar. Du har enkel tillgång att utforska vackra vandringsleder och uppleva orörd natur på nära håll.

Dessutom erbjuder vårt hotell två restauranger som ligger på vårt område och tre konferenslokaler, varav den största har en vacker utsikt över fjällvärlden.

Våra Rymliga Rum

När du checkar in på vårt hotell kan du förvänta dig ett rymligt hotellrum utrustat med alla tänkbara bekvämligheter. Våra rum är smakfullt inredda med jordnära färger och prydda med samisk konst. Du kan välja mellan enkelrum, dubbelrum och sviter för dem som söker en extra lyxig vistelse eller firar en speciell tillställning.

Restauranger

Best Western Hotel Arctic Eden erbjuder två restauranger. Den ena, Pub Eden, erbjuder en fjällinspirerad miljö med stenugnsbakade pizzor och à la carte-alternativ där Italien möter Norrland. Den andra restaurangen, Arctic Thai & Grill, erbjuder en meny med både grill- och thailändska smaker.

Våra Konferensalternativ

På vår anläggning är vi stolta över att erbjuda en enastående konferensupplevelse. I samarbete med vårt familjeägda Mattarakha Lodge presenterar vi inspirerande konferenspaket som harmoniserar med naturens skönhet. Det är en upplevelse som går långt utöver det vanliga.

Våra tre konferenslokaler är stilfullt inredda och utrustade med all den moderna teknik du behöver. De utgör den idealiska platsen för produktiva möten i en lugn och fridfull atmosfär, allt med den hisnande Lapplandsnaturen som omgivning. Dessutom finns det ett brett utbud av teambuilding-aktiviteter för att göra din konferens både produktiv och oförglömlig.

Relax och Gym
Som vår gäst har du fri tillgång till vårt avkopplingsområde med pool och bastu, liksom vårt gym. Vårt poolområde har också en relaxavdelning där du kan koppla av.

Máttaráhkká Northern Lights Lodge

Hotellets familjeägda lodge, Máttaráhkká Northern Light Lodge, är en förtrollande plats omgiven av naturen och belägen bara en kort avstånd från hotellet. Denna lodge rankas som nummer ett bland lodger i Kiruna.

Genom deras koncept, Adventure Lapland, erbjuder de gemensamt unika vintersafarier i Kirunas fantastiska naturomgivningar.

Deras skräddarsydda program ger gästerna möjlighet att uppleva det bästa av Kiruna genom noggrant planerade äventyr. De strävar efter maximal flexibilitet för att säkerställa att du, som deras gäster, alltid har den mest minnesvärda upplevelsen av deras vackra hem.

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00
Utcheckning: kl. 11:00

Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.

Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 300 sek/vistelse. Måste bokas via hotellet före ankomst.

Green Key

Vi är stolta över att vara en del av Green Key, en internationell miljöcertifiering som erkänner företag som aktivt arbetar för att minska sin påverkan på miljön. Genom våra insatser med Green Key har vi tagit konkreta steg för att minimera vår miljöpåverkan och erbjuda våra gäster en miljövänlig och ansvarsfull vistelse.

Våra Miljöåtgärder

  • Vi använder 100% förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång.
  • Vi har tagit initiativ för att minska vattenförbrukningen.
  • Vi källsorterar och återvinner vårt och våra gästers avfall.
  • Vi använder miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.
  • Våra gäster erbjuds ekologiska produkter på frukosten.
  • Vi jobbar mot minskat matsvinn.
  • Vi mäter årligen våra utsläpp av växthusgaser i syfte att minska vår klimatpåverkan.
Parkering

Hotellet erbjuder en stor, gratis parkering samt möjlighet till elbilsladdning via appen Monta. Parkeringsbevis behövs ej.

Sök
Sök