loader image
best western logo

Upplev Julen i Kiruna

Upplev Julen i Kiruna

22 – 26 December 2024

5-nätters aktivitetspaket

NORMAL SIZE_ Lappland Media.jpg

Dag 1 | 22 December

Ankomst

  • Transport till lodgen från Kiruna flygplats eller tågstationen
  • Incheckning på hotellet


Välkommen till din första kväll i Kiruna, där Lapplands lugn inleder din resa. Ikväll firar vi början på ditt äventyr med en middag inspirerad av våra lokala smaker. Du kommer att få njuta av en välkomponerad 3-rätters middag, tillagad med de finaste lokala råvarorna. Det blir en förhoppningsvis en skön start på din vistelse i vårt hem.

Efter ikväll kan vi lova att du kommer att känna dig både avslappnad och redo för en god natts sömn, laddad för de kommande dagarnas äventyr.

Dag 2 | 23 December

Vi kickstartar äventyret med en snöskotersafari över Lapplands hisnande landskap. Uppför bergssidorna, förbi trädgränsen, når vi spektakulära utsiktsplatser. Där tar vi oss an en bit av den lokala kulturen genom att prova på isfiske. Vid en värmande eld tar vi en paus med nybryggt kaffe och svensk fika, och njuter fullt ut av stunden.

Vårt nästa stopp är vid Mattharakha Lodge, vårt mysiga gömställe, där vi unnar oss en 2-rätters lunch gjord på de allra färskaste lokala råvarorna. Under måltiden ser vi fram emot att dela med oss av dagens historier och äventyr. Detta bidrar till att göra dagen till en minnesvärd upplevelse i den arktiska vildmarken.

Kvällen inleds vid en värmande eld i en kåta strax intill Máttaráhkká Northern Lights Lodge, där vi samlas kring en härlig grillmiddag. I skenet från elden och med doften av grillat hängande i luften byter vi historier och bygger upp förväntningarna inför nattens äventyr.

När vi väl stillat hungern med grillat, beger vi oss ut för att leta efter norrskenet. Beroende på på väder kan vi antingen ge oss ut på snöskotrar eller åka minibuss till Abisko, som är berömt för sina fantastiska utsiktspunkter. Det ger oss den bästa chansen till ett magiskt och minnesvärt möte med de dansande norrskenen.

Dag 3 | 24 December

På dag tre med oss väntar något riktigt speciellt. Vi tar dig till våra vänner på Husky Home för en minnesvärd tur med hundsläde. De brinner verkligen för sitt liv med hundarna i Arktis och ger dig chansen att komma nära deras unika livsstil. Tillsammans ger vi oss ut i den orörda arktiska vildmarken, där otroliga landskap och vilda djurupplevelser väntar bakom varje snödriva.

När äventyret är över för dagen bjuds det på middag tillbaka på Mattharakha Lodge. Team Alex står redo att servera dig en fantastisk 3-rättersmiddag som fångar essensen av Lapplands matkultur. Varje rätt är tillagad med omsorg för att spegla regionens smakrika arv och ger en perfekt avrundning på en händelserik dag.

Dag 4 | 25 December - Julafton

Efter frukost samlas vi för att klä julgranen på Mattharakha Lodge och förvandla den till en festlig syn. Med granen fullt pyntad går vi ut för att möta jultomten och hans renar, redo att hälsa oss välkomna i den traditionella samiska kåtan, där han delar ut gåvor till alla snälla.

Efter en varm och festlig morgon på Mattharakha Lodge och mötet med jultomten tar vår dag en förtrollande vändning. Vi beger oss till det ursprungliga ICEHOTEL, där vinterns magi fångas och formas till något så vackert. Föreställ dig att stiga in i en värld gjord helt av is och snö, där varje hörn berättar en historia om konst och fantasi. ICEHOTEL 365 väntar på oss, en unik plats där konstnärer från hela världen har förvandlat is till fantastiska sviter, var och en med sin egen berättelse.

När vi vandrar igenom denna iskalla utställning fylls vi av en känsla av förundran. Och vad kan vara bättre än att avsluta besöket med ett stopp i isbaren, där till och med dryckesglasen är gjorda av is? Här höjer vi våra isglas i en skål, inte bara till äventyrets ära, utan också till hantverksskickligheten som omger oss. Det blir mer än bara ett besök; det känns som att kliva in i en helt annan värld.

Traditionellt svensk julmiddag
När kvällen vecklar ut sig firar vi julafton tillsammans. Team Alex har förberett ett traditionellt svenskt julbord för detta speciella tillfälle redo för att göra kvällen till en minnesvärd upplevelse.

Day 5 | 26 December

När vår gemensamma resa närmar sig sitt slut kommer vi att skjutsa dig tillbaka till Kiruna flygplats. Medan du reflekterar över dagarna som spenderats i Arktis hjärta, hoppas vi att du tar med dig minnen av en julupplevelse utöver det vanliga. Låt förväntningen av den krispiga arktiska luften, det tysta dansandet av norrskenet, och värmen från våra festliga traditioner väcka ditt äventyrssinne. Vi bjuder in dig till vårt hem för att förvandla dessa drömmar till verklighet, att skapa julminnen som som du kommer att värdera i många år framöver.

Total pris för hela paketet:

20,955 SEK / Vuxen

8,125 SEK / Barn

För bokning:

Email: reservation@hotelarcticeden.se

Vårt team ser fram emot att hjälpa dig med din bokning.

Sök
Sök