loader image
best western logo

Upplev det äkta Lapland

Upplev det äkta Lapland

3-nätters aktivitetspaket

man står under ett norrsken i kiruna

Dag 1

  • Transport till lodgen från Kiruna flygplats eller tågstation
  • Incheckning på hotellet
  • Hälsa på teamet
  • Vi tillhandahåller arktiska kläder. Dunjacka och byxor. Vinterstövlar, hatt och handskar

Norrsken
Ditt äventyr börjar på det mest minnesvärda sätt som tänkas kan. Vi börjar med en mysig middag inne i en tipi, belägen precis utanför den förtrollande Lodge Máttaráhkka, vilket lägger grunden för kvällens magi. Efter att vi har njutit av de lokala delikatesserna och stämningen i lodgen är det dags att jaga det himmelska skådespelet. Vi hoppar på snöskotrar och beger oss upp till toppen av Mt. Ednavaara. Där, långt från stadens ljus, tjänar bergen som en andlös duk för norrskenet, och erbjuder oss en första parkett till naturens mest bländande uppvisning.

Guiden kommer att ta med en kamera och fotografera under hela kvällen för era minnen.

Dag 2

Hundspann: Åk med guiden
Vi börjar dagen med en spännande tur med hundspann genom ett vinterlandskap i taigaskogen. Guidad av en expert, kommer du att susa genom vinterlandskapet, känna den krispiga luften och spänningen av att glida över snön.

Halvvägs tar resan en mysig vändning med ett svenskt fika vid en sprakande eld i en tipi som är gömd i skogen. Det är ett ögonblick av värme och sötma, en paus mitt i naturen.

Besök det orginella ICEHOTEL
Efter en fartfylld tur med hundspann genom skogen, lämnar guiden er vid ishotellet, där ni kan njuta av en svensk buffé med goda rätter och uppleva det magiska ICEHOTEL som är gjort helt av snö och is, samt det revolutionerande ICEHOTEL 365.

Välkommen att beundra de spektakulära unikt designade Art Suites, skapade av framståede konstnärer från hela världen, och avnjut sedan en cocktail i de unika isglasen vid den skulpterade isbaren.

Middag på Arctic Eden Hotel
Vi avslutar dagen med en härlig 3-rätters middag på Arctic Eden Hotel, tillagad av våra duktig kockar skapat med de bästa lokala ingredienserna. Det blir ett härligt att avsluta dagen på, slappna av och reflektera över dagens äventyr.

Dag 3

Utsikt över Lappland med snöskoter
Njut av en halvdags snöskotersafari som tar dig runt Lappland med snöskoter. Som det enda företaget i Kiruna tar våra dagsturer med snöskoter dig ända ut till den arktiska tundrans rand och över trädgränsen till en lappländsk utsiktspunkt. Där öppnar sig en hänförande vy över den orörda arktiska vildmarken. Vi tar en kort paus på en frusen sjö där vi brygger kaffe över prasslande eld och njuter av lite svenskt fika; här har du också chansen att prova på lite traditionellt isfiske.

Tillbaka på hotellet serverar vi dig en 2-rätters lunch.

Obs: Du måste ha ett giltigt körkort.

Transport från och till ditt hotell Utlån av arktiska kläder Varma drycker Svenskt fika vid den frusna sjön vid elden Valfritt: Prova på isfiske 2-rätters lunch på lodgen 1 snöskoter för 2 personer (delas med en annan person).

Norrskenjakt med minibuss i Kiruna-Abisko Nationalpark
Senare under dagen, när kvällen vecklar ut sig, ger vi oss ut på en förtrollande norrskenjakt i det orörda området kring Kiruna-Abisko Nationalpark. Ditt äventyr börjar mysigt, samlade runt en eld inne i en tipi intill lMáttaráhkká Northern Lights Lodge, där en utsökt BBQ-middag sätter tonen för natten som kommer.

Sedan, bekvämt inbäddade i en varm minibuss, tar vi oss ut på Lapplands stillsamma vägar, på väg till de bästa utsiktspunkterna. Här, under det vidsträckta arktiska himlavalvet, väntar vi på det magiska dansen av norrskenet, en upplevelse som lovar att bli höjdpunkten på din resa.

Dag 4

Check out

  • Check out
  • Transport till Kirunas flygplats eller tågstation
Total price:

fr. 22 190 SEK / Adult (Nov 1 - Dec 23)

fr. 24 590 SEK / Adult (Dec 24 – March 31)

Fr. 8,125 SEK / Child

Boking:

Email: reservation@hotelarcticeden.se

Our team will be delighted to assist you with your reservation.

Sök
Sök