loader image
best western logo

Hur du får ut det bästa av 4 nätter i Kiruna!

people on snowmobile watching northern lights kiruna Lapland


I hjärtat av svenska Lappland kallar Kiruna med sina förtrollande vinterlandskap och lovar oförglömliga äventyr under norrskenet. Med endast fyra nätter är det avgörande att maximera din tid. Låt oss guida dig genom hemligheterna för att få ut det mesta av din korta men magiska vistelse i Kiruna.

Ditt Arktiska äventyr börjar när du landar i Kiruna. Checka in på Arctic Eden Hotel eller en mysig lodge, kanske Máttaráhká Northern Light Lodge, där värmen i välkomnandet tävlar med kylan i luften. På din första kväll, om vädret tillåter, ger dig ut på en norrsafaritur. Låt de dansande färgerna av det magiska norrskenet sätta scenen för en extraordinär vistelse.

Omfamna gryningen på din andra kväll med en god skandinavisk frukost. Nu är det dags att dyka in i det stora utbudet av vinteraktiviteter som Kiruna har att erbjuda. Välj hundspann, där den uppfriskande rusningen av att glida genom snöiga stigar leds av ett team av energiska huskies. Alternativt, rusta upp för ett snöskotertäventyr och utforska de orörda snötäckta områdena runt Kiruna. Valet är ditt, och Adventure Lapland är redo att skräddarsy upplevelsen efter dina preferenser.

Fördjupa dig i den kulturella mångfalden hos Sámi-folket. Utforska deras traditioner, kanske besök en Sámi-by eller delta i en kulturell upplevelse. Senare, unna dig den lokala maten. Både hotellet och vår lodge erbjuder ett otroligt kök med en mix av traditionella och samtida rätter, vilket ger en härlig kulinarisk resa.

När din sista kväll vecklar ut sig, rekommenderar vi att du väljer lugn och ro. Tillbringa kvällen med att återuppleva den arktiska naturen genom isfiske. Inandas den friska luften, förundra dig över de lugna snötäckta landskapen och njut av Kirunas tysta skönhet.

Tips för dina 4 nätter i Kiruna:

  • Var flexibel i din planering och ge plats för spontanitet och anpassningar baserat på väderförhållandena.
  • Använd lager-på-lager-principen med ull som det första lagret närmast huden för att hålla värmen effektivt. Undvik bomull nära huden eftersom det kan leda bort värmen. Tänk på att packa varma vinterjackor, vattentäta stövlar och varma handskar.
  • Investera i högkvalitativa ullstrumpor för att hålla fötterna varma och torra. Ta med köldkräm för att skydda exponerad hud mot kalla vindar och förhindra uttorkning.
  • För att fånga de vackra vinterlandskapen och norrskenet, se till att du har din kamera och extra batterier med dig. Kyla kan påverka batteriets prestanda.
  • Besök Sámi-byar eller arrangemang för att fördjupa dig i den lokala kulturen. Köp gärna traditionella hantverk som souvenirer.
  • Boka Aktiviteter i Förväg – Om det finns specifika aktiviteter eller utflykter du är intresserad av, överväg att boka dem i förväg för att säkerställa tillgänglighet, särskilt under högsäsongen.
  • Respektera Natur och Kultur – Var medveten om och respektera den känsliga naturen och den lokala kulturen. Följ anvisningar och regler för att bevara skönheten och hållbarheten i området.


På bara fyra nätter sprider Kiruna sin magi och kommer lämna ett starkt intryck på dig och din vinterresa. Från det magiska norrskenet till spännande aktiviteter som hundspann och snöskoterturer, samt den rika kulturen hos Sámi-folket, ger Kiruna en intensiv men givande arktisk upplevelse. Ta vara på varje ögonblick, njut av skönheten och låt Kiruna förtrolla dig. Med över 18 års erfarenhet av att ta emot gäster är vi experter på Kiruna och dess många aktiviteter, redo att hjälpa till med allt under din oförglömliga resa.

Sök
Sök