loader image
best western logo

UPPLEV DET BÄSTA AV LAPPLAND MED VÄNNER

UPPLEV DET BÄSTA AV LAPLAND MED VÄNNER

4-nätters aktivitetspaket

IMG 3982

Dag 1

Transport till hotellet från Kiruna flygplats eller tågstation

 • Incheck på hotellet
 • Möt och hälsa på teamet Vi tillhandahåller arktiska kläder. Dunjacka och byxor. Vinterstövlar, hatt och handskar

Jakten på norrsken med minibuss i Kiruna-Abisko nationalpark

Vår kväll börjar vid elden i tipin intill lodgen. Efter att ha njutit av en god grillmåltid ger vi oss ut på vägen med en varm och bekväm minibuss som kör dig längs lugna vägar runt Lappland till de allra bästa utsiktspunkterna för att uppleva det magiska norrskenet.

Dag 2

Same- och renupplevelse
Utforska den förtrollande världen av samerna och deras renar genom ett besök i vår väns Håkans by i Arktis. Denna spännande upplevelse tar dig rakt in i hjärtat av samisk kultur och visar på det djupa bandet mellan samhället och deras land.

Dagen börjar med ett varmt välkomnande in i en traditionell samisk lavvu, där en lunch vid lägerelden med lokala läckerheter väntar. Här, mitt i eldens prassel och gemenskapens värme, kommer du att känna pulsen från det samiska arvet. Äventyret fortsätter sedan med en nära slädresa genom det orörda vinterlandskapet, ledd av de tama renarna. Denna upplevelse, så central för den samiska kulturen, erbjuder en sällsynt inblick i det symbiotiska förhållandet mellan folket och det land de värderar högt.

Du kommer att få en unik upplevelse och bevittna det långvariga arvet från samerna. Skapa minnen som kommer att värma ditt hjärta i många år framöver, i en gemenskap där varje ögonblick är ett bevis på ett liv som levs i harmoni med naturen.

Norrsken
Kvällen fortsätter när vi går från en härlig middag inne i en mysig tipi på Lodge Máttaráhkka till hjärtat av vårt äventyr. Härnäst hoppar vi på snöskotrar för en spännande färd upp till Mt. Ednavaara. Föreställ dig detta: en 360-graders utsikt under det vidsträckta arktiska himlavalvet, perfekt placerad bort från stadens ljusglans. Det är här norrskenet kommer till liv, målande himlen med livfulla färger i ett spektakulärt naturskådespel.

Oroa dig inte för att fånga dessa ögonblick; vår guide har koll på det, tar foton hela kvällen för att säkerställa att du kan återuppleva denna magiska upplevelse när som helst. Denna resa är mer än bara en jakt på ljusen; det handlar om att omfamna hela magin och mystiken med Arktis i äkta äventyrsstil.

Inkluderar:

 • 5 timmar
 • Inkluderar 2-rätters middag

Dag 3

Hundspann
På dag 3 besöker vi våra vänner på Husky Home. Med spänningen av huskies redo att ge sig ut på lederna. Idag kliver du in i en mushers skor och utforskar Arktis vildmark. Upplev spänningen av hundspann genom storslagna landskap. Följ med oss på en oförglömlig resa in i hjärtat av Arktis.

Dag 4

På den fjärde och sista dagen har vi sparat något verkligt speciellt för dig. Följ med oss på en halvdags skotersafari som inte liknar något annat i Kiruna. Vi tar dig rakt in i det vilda hjärtat av den arktiska tundran, hela vägen upp förbi trädgränsen till den ultimata utsiktspunkten i Lappland. Tro oss, utsikten är något utöver det vanliga – oändlig, orörd arktisk skönhet så långt ögat kan se.

Halvvägs genom tar vi en liten paus på en frusen sjö. Föreställ dig detta: sitta vid en eld, brygga kaffe på gammaldags vis och njuta av lite klassiskt svenskt fika. Och om du känner dig äventyrlig kan du till och med testa isfiske.

När vi kommer tillbaka till lodgen väntar en mysig 2-rätters lunch på dig. Det är det perfekta avslutet på fyra dagar av ren arktisk magi och äventyr.

Obs: Du måste ha ett giltigt körkort.

 • Transport från och till ditt hotell
 • Utlån av arktiska kläder
 • Varm dryck
 • Svensk fika vid den frusna sjön vid elden
 • Valfritt: Testa på isfisk
 • 2-rätters lunch på Arctic Eden Hotel
 • 1 snöskoter för 2 personer (delas med en annan person).

3-rätters middag
Du avslutar din dag på ett smakfullt sätt med vår mysiga 3-rätters middag. Här sätter våra begåvade kockar sina färdigheter i arbete och skapar något verkligt speciellt från de bästa lokala ingredienserna, bara för dig.

Dag 5

 • Check-out
Total pris för hela paketet:

fr. 22 190 SEK / Vuxen (Nov 1 - Dec 23)

fr. 24 560 SEK / Vuxen (Dec 24 – March 31)

Fr. 8,125 SEK / Barn

Bokning:

Email: reservation@hotelarcticeden.se

Vårt team ser fram emot att hjälpa dig med din bokning.

Sök
Sök